Touchflow
Sabine Hahn
Virieusingel 8
5301GB Zaltbommel
0345-533203
s.hahn@touchflow.nl

 

4 Voedingstips voor gezonde hersenen

De hersenen reageren op van alles en nog wat binnen en buiten je lichaam. ADD, bi-polaire stoornissen, autisme en concentratie problematiek. Op welke manieren zou je dat nu kunnen voorkomen of verhelpen?

Tip 1 Eet goede vetzuren
De hersenen bestaan voor ongeveer 80% uit vetzuren, het hele zenuwstelsel heeft deze stoffen heel hard nodig. Vis en dan vooral vette vis (makreel, ansjovis, zalm, haring, sardientjes en inktvis) bevatten relatief veel DHA. Specifiek DHA is een stof die in de hersenen nodig is voor een goede communicatie. Minimaal vier keer per week wilde vissen (geen kweek) eten uit de noordelijke ijszee (Arctic sea) is noodzaak. Supplementen moeten voldoen aan criteria van zuivere en kwalitatieve preparaten. Het label van de Friends of the Sea is dan noodzaak.

Tip 2 Zorg voor een gezonde darm
De darm is de schakel in de communicatie en kan stress op de hersenen leveren of juist rust. Een darm in de stress zorgt voor Substance-P productie wat een centrale neurotransmitter is die algehele stress in gang zet. Rust in de darm zorg voor GABA productie, dit is een stof die juist algehele rust aangeeft aan de hersenen. Aangezien inmiddels wetenschappelijk is aangetoond dat er een darm-hersen-connectie is kun je goede hersenfunctie hebben zonder een gezonde darm. Groenten en Aloe vera dranken kunnen dit regelen.

Tip 3 Zorg voor stabiele bloedsuikers
Onrust in het lichaam (bloedsuikers instabiel) zorgt voor een andere manier van onrust op de hersenen. Vis, ei, groenten, noten en vlees zorgen voor stabiele bloedsuikers. Brood, pasta, rijst en aardappel (en alle andere suikers) zorgen voor instabiele bloedsuikers. In het boek ┬┤Oergondisch genieten`of ┬┤De Voedselzandloper`wordt dit proces goed uitgelegd.

Tip 4 Zorg voor een goede pH
Een goede mineralen balans wordt steeds meer benadrukt. Groenten en aloe vera dranken kunnen dit ondersteunen. Minimaal 1 kilo groenten per dag zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de pH naar basisch gaat. Zorg zelf voor pH-strips. Die kun je bij de apotheek halen, zo kun je zelf kijken of je lichaam vooral zuur of vooral basisch is.

 

s