Touchflow
Sabine Hahn
Virieusingel 8
5301GB Zaltbommel
0345-533203
s.hahn@touchflow.nl

 

3 Redenen waarom je van brood meer honger krijgt

Ondanks dat veel mensen denken dat we al heel lang brood eten (ongeveer 10.000 jaar) is dat voor een genetische aanpassing niet lang genoeg. La je gaat kijken wat we in het paleoliticum gegeten hebben zaten daar geen granen bij. Pas op het moment dat we akkerbouwer worden, zijn granen een dagelijks ritueel geworden.

Reden 1 Brood geeft veel energie, weinig vitamines en mineralen, verzurend
Net als bij melk is bij veel granen de calcium, magnesium fosfor verhouding verkeerd. Daardoor is het eten van granen in diverse vormen een grote verzuring voor ons lichaam. Veel mensen eten bovendien nog brood met kaas, dat verzuurd dus dubbel zo snel. Aangezien granen wel veel energie geven zijn mensen dus kortdurend verzadigd en heb je dus geen trek in een eitje erbij omdat je maag ‘vol’ zit. Alleen door de afwezigheid van vitamine A, C en B12 en door de lage gehalten van B-vitamine ontstaan er tekorten, die worden wel gesignaleerd door de hypofyse….. Dus: om nu voeding binnen te krijgen moet je weer opnieuw eten, je hersenen willen voeding en geen vulling. Lees het zelf http://www.direct-ms.org/pdf/EvolutionPaleolithic/Cereal%20Sword.pdf

Reden 2 De alvleesklier moet meer insuline maken
Doordat graan producten worden omgezet in suikers in ons lichaam moet ook door het dagelijks eten van brood, pasta en rijst onze alvleesklier minimaal 3 en bij de meeste mensen 6 tot 7 keer per dag aan het werk om insuline te maken. Als je weet dat ieder orgaan in ons lichaam een maximum aantal werkuren aan de slag kan zijn dan laat je die alvleesklier veel te veel ‘overuren’ maken. Iedereen weet dat te veel overuren ongezond is. Hierdoor gaat de alvleesklier op den duur steeds minder insuline produceren en kom je dus al in een pre-diabetes stadium uit. Als je dan gewoon doorgaat met dit gedrag zal de alvleesklier een keer gaan stoppen met insuline produceren. Zo wordt je dus vanzelf een diabeet.

Reden 3 Hierdoor is insuline tekort voor het immuunsysteem
Insuline helpt de nier, lever en de huid om een goede werking te houden. Als deze organen hun werk niet optimaal doen levert dat auto-immuunaandoeningen op. Coeliaki en dermatitis herpetiformis zijn daar voorbeelden van. De eiwitten die de bouwstoffen van ons lichaam vormen zitten niet in granen. Die eiwitten kun je alleen uit vis, ei, groenten en vlees halen. Dus je moet meer eten, omdat er nog steeds geen voeding is gegeten. Daarom krijg je van het eten van brood steeds meer honger.

Lekkerder eten?
De ervaring leert dat het eten lekkerder wordt en dat je maar maximaal 3x per dag een maaltijd nodig hebt. Dit kost dus minder tijd en in de meeste situaties ook minder geld.

 

s