Touchflow
Sabine Hahn
Virieusingel 8
5301GB Zaltbommel
0345-533203
s.hahn@touchflow.nl

 

4 voedingsadviezen voor stabiele bloedsuikers

Of je nu wilt afvallen of aankomen, of je wilt herstellen van een operatie of dat je wilt dat je huid er beter uitziet aan een voorwaarde moet je gewoon eerst voldoen: stabiele bloedsuikers. Ook en vooral bij concentratieproblemen en gedragsstoornissen is een stabiele bloedsuiker de eerste te creëren voorwaarde, daarna pas is gedragstherapie zinvol. Natuurlijk werkt het om diabetes te voorkomen en diabetes type II op te lossen……

Tip 1 Zorg vooral voor kwalitatieve eiwitten
Vis, eieren, groenten en vlees bevatten in meerdere of mindere mate aminozuren (eiwitten). Aangezien deze stoffen niet voor niets door de Grieken ‘Protos’ of eerste of belangrijkste werden genoemd is het dus noodzaak dat je bij iedere maaltijd eerst zorgt voor kwaliteits-eiwitten. Het gaat om alles wat ‘rent, vliegt of zwemt’ oftewel de eiwitbron moet bewogen hebben. Een eiwitbron (plofkip) die stil heeft gestaan is dus ongezond en die kip zal vooral veel vet bevatten. Te veel vet is niet goed en zeker de verkeerde vetten niet. Dus zoek naar bronnen die biologisch zijn en zo veel mogelijk ‘meters in de benen, vleugels of vinnen’ hebben.

Tip 2 Ook noten bevatten goede vetzuren
Veel mensen denken dat noten dikmakers zijn. Dat is in een gezond voedingspatroon niet zo. Noten bevatten meestal een grote hoeveelheid goede vetzuren en bovendien ook een volledig vitamine B complex. Noten kun je dus ook prima gebruiken om bloedsuikers te stabiliseren. Voor het ontbijt adviseer ik dan ook een volle yoghurt of kwark met noten (geen pinda’s) en vers fruit.

Tip 3 Gebruik veel groenten en een beetje fruit
Het is belangrijk om zo dicht mogelijk in de buurt van de 1 kilo groenten per dag te komen en zo dicht mogelijk in de buurt van de halve kilo fruit per dag. Dat is inderdaad veel, daarom zijn het ook streef getallen. Wel is de verhouding belangrijk omdat groenten zorgen voor een stabiele en fruit voor een instabiele bloedsuikers. Vruchtendranken kunnen alleen als je ze aanlengt met 90% water.

Tip 4 Gebruik kwalitatief hoogwaardige aloe vera als je 1 kilo te veel vindt
Veel mensen vinden het eten van een kilo groenten elke dag een gedoe. Om dan toch aan de mineralen te kunnen komen die dagelijks nodig zijn is het toevoegen van aloe vera dranken een goede oplossing. Zorg er wel voor dat je een aloe vera drank gebruikt die alleen de binnenkant van het blad gebruikt, anders heb je alleen maar een laxeerdrank.

 

s