Touchflow
Sabine Hahn
Virieusingel 8
5301GB Zaltbommel
0345-533203
s.hahn@touchflow.nl

Tips om te testen en pesten (parasieten)

Parasieten, schimmels, virussen en bacteriën horen niet in ons lichaam en al zeker niet in de darm. Veel mensen hebben er toch last van en worden daar moe, ellendig, geïrriteerd en lusteloos van, daarnaast ontstaan concentratie problemen en afwijkend gedrag. De voedingsstoffen worden niet goed opgenomen omdat de parasiet ‘mee-eet’. Laat je testen op parasieten.

Tip 1 Zorg eerst voor de juiste test
Niet ieder laboratorium is in staat om een goede parasieten test te laten doen. Soms wordt er alleen maar getest of de parasiet in de ontlasting aanwezig is. Het is beter om naar DNA-materiaal te laten kijken middels een qPRC-test. Daarnaast is het zinvol om ook op schimmels, virussen en bacteriën te testen. Je hebt dan een veel completer beeld en ik kan je beter helpen. Vraag je huisarts of hij of zij wil tekenen, dan kan het via de verzekering lopen. Het liefst werk ik met de testen van

Tip 2 Zorg ervoor dat je geen voeding geeft aan ‘beestjes’ die niet in je darm horen
Dit klinkt als een ontzettend open deur en toch merk ik dat veel mensen niet precies weten hoe ze dat moeten organiseren. Alles wat er niet hoort in je darm leeft op suikers, alles wat er wel hoort in je darm leeft op eiwitten. Gelukkig is dat een groot verschil. Dit betekent dus dat je ALLE koolhydraten uit de voeding haalt en dus inclusief het fruit……! Dit is een voeding voor maximaal 2 maanden, na deze periode ga je dus weer gewoon fruit eten. Alle koolhydraten betekent dus; alle snoep en suikers, vruchtendranken, brood, pasta, rijst en aardappels. Laat je voeding controleren voor je aan een kuur begint. Het is doodzonde om de ‘beestjes’ uit te roeien en ze tegelijkertijd te eten te geven….

Tip 3 Zorg dat je weet wat er precies aan de hand is
Vaak gebeurt het dat er behalve een parasiet ook een overgrow aan candida is. De aanpak en behandeling qua voeding en kruiden zijn gelijk, de aanpak vanuit de huisarts niet. Voor candida is nystatine de beste oplossing, voor parasieten is meestal Clioquinol de beste keus. Wat voor jou het beste werkt is dus afhankelijk van de uitslag van de test. Oh ja, laat je na een paar weken hertesten.!

Tip 4 Het kruiden prutje
Gebruik een fles olijfolie (minimaal 0,5 liter) in een pan. Doe daar 2 bollen knoflook, 5 verschillende soorten uien, 2 ons gember, 1 ons kurkuma, verse koriander (bosje), rozemarijn, tijm, oregano, bieslook, en 10 rode pepers in. Laat dit mengsel op laag vuur ongeveer 1 uur pruttelen (niet koken!). Laat het afkoelen en giet het terug in de fles. Van dit mengsel eet je 1 tot 2 eetlepels voor iedere maaltijd gedurende de periode dat je met de kuur bezig bent.

s